Ένα κύμα αγωγών στοχεύει να σταματήσει τον ταχυδρομικό στόλο του Louis DeJoy – Mother Jones

24
Ένα κύμα αγωγών στοχεύει να σταματήσει τον ταχυδρομικό στόλο του Louis DeJoy – Mother Jones

Αυτά τα κακά αγόρια κυκλοφορούν στο δρόμο από το 1987, πίνοντας ένα γαλόνι βενζίνης κάθε 8,2 μίλια, κατά μέσο όρο.Mark Hertzberg / Zuma

Τα γεγονότα έχουν σημασία: Εγγραφείτε δωρεάν Mother Jones Daily ενημερωτικό δελτίο. Υποστήριξη τις μη κερδοσκοπικές αναφορές μας. Εγγραφείτε στο έντυπο περιοδικό μας.

Το έπος του σχεδιαζόμενου στόλου της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζεται.

Δεκαέξι πολιτείες και δύο περιβαλλοντικές ομάδες ακτιβιστών—Earthjustice and the National Resources Defense Council—μηνύουν την USPS να σταματήσει την αγορά ενός στόλου ταχυδρομικών φορτηγών με αέρια. Ο Γενικός Ταχυδρόμος Λούις Ντιτζόι έχει δεχθεί πυρά τους τελευταίους μήνες για την απόφασή του να προχωρήσει με μια σύμβαση για 165.000 νέα ταχυδρομικά φορτηγά — το 90% των οποίων θα λειτουργούσαν με φυσικό αέριο και θα κέρδιζαν 8,6 μίλια ανά γαλόνι.

Σε το κοστούμι τους, οι περιβαλλοντικές ομάδες επισημαίνουν ότι η DeJoy δεν ξεκίνησε περιβαλλοντική αναθεώρηση της σύμβασης παρά μόνο αφού η Ταχυδρομική Υπηρεσία είχε ήδη εκδώσει μια αρχική πληρωμή 483 εκατομμυρίων δολαρίων στην Oshkosh Defense, τον κατασκευαστή των νέων φορτηγών. Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος ισχυρίστηκε ότι η ίδια η αναθεώρηση ήταν εσφαλμένη.

«Η ηλεκτροδότηση του στόλου των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών θα μειώσει την αιθαλομίχλη και τη ρύπανση από σωματίδια σε σχεδόν κάθε γειτονιά της Αμερικής», γράφουν οι ενάγοντες. «Οι διαδρομές ταχυδρομικής παράδοσης είναι από τη φύση τους «σταματούν και πηγαίνουν», πράγμα που σημαίνει ότι τα οχήματα παράδοσης που κινούνται με φυσικό αέριο παραμένουν σε αδράνεια ακριβώς έξω από τα σπίτια των ανθρώπων για μεγάλο μέρος της ημέρας. Αυτή η καθημερινή ρύπανση επηρεάζει σχεδόν όλους τους κατοίκους της χώρας, αλλά οι βλαβερές συνέπειες αυτής της ρύπανσης γίνονται αισθητές πιο σημαντικά από τις έγχρωμες κοινότητες χαμηλού εισοδήματος, οι οποίες συχνά αναγκάζονται να αναπνέουν σύνθετες πηγές ρύπανσης».

Δεκαέξι γενικοί εισαγγελείς της πολιτείας κατέθεσαν χωριστή μήνυση υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο του USPS θα παρεμπόδιζε τους δικούς τους περιβαλλοντικούς στόχους. «Η Ταχυδρομική Υπηρεσία έχει μια ιστορική ευκαιρία να επενδύσει στον πλανήτη μας και στο μέλλον μας», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια Ρομπ Μπόντα, ο οποίος ηγείται της αγωγής των πολιτειών, σε δήλωση. «Αντίθετα, διπλασιάζει τις απαρχαιωμένες τεχνολογίες που είναι βλαβερές για το περιβάλλον μας και κακές για τις κοινότητές μας».

Τον Μάρτιο, ο εκπρόσωπος Gerry Connolly (D-Va.) εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που θα απαιτούσε από το USPS να δεσμευτεί για έναν νέο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων κατά 75%, αλλά η πρόταση δεν έχει απομακρυνθεί από την επιτροπή.

“Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η αγορά, θα μείνουμε κολλημένοι με περισσότερα από 100.000 νέα οχήματα με αέρια στους δρόμους της γειτονιάς, που θα εξυπηρετούν σπίτια σε όλη την πολιτεία μας και σε ολόκληρη τη χώρα, για τα επόμενα 30 χρόνια”, δήλωσε ο Bonta. «Θα πάμε στα δικαστήρια για να βεβαιωθούμε ότι η Ταχυδρομική Υπηρεσία συμμορφώνεται με τη νομοθεσία και εξετάζει πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις προτού λάβει αυτή την απόφαση».

Leave a Reply