Οι ενισχυτές ορυκτών καυσίμων έχουν ποινικοποιήσει τις διαδηλώσεις για το κλίμα σε ολόκληρη την Αμερική – Mother Jones

10
Οι ενισχυτές ορυκτών καυσίμων έχουν ποινικοποιήσει τις διαδηλώσεις για το κλίμα σε ολόκληρη την Αμερική – Mother Jones

Ο Raymond Kingfisher και άλλοι ιθαγενείς εχθροί του ράλι Dakota Access Pipeline στην Ουάσιγκτον, DC, τον Μάρτιο του 2017.Carol Guzy / ZUMA Press Wir

Αυτή η ιστορία δημοσιεύτηκε αρχικά από το Κηδεμόνας και αναπαράγεται εδώ ως μέρος του Γραφείο κλίματος συνεργασία.

Νομοθετικά σώματα υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ψήφισαν νόμους κατά των διαμαρτυριών που συντάχθηκαν από μια ακροδεξιά ομάδα εταιρικών λόμπι στο ένα τρίτο όλων των αμερικανικών πολιτειών από το 2018, ως μέρος μιας αντίδρασης κατά των ιθαγενών κοινοτήτων και των περιβαλλοντιστών που αντιτίθενται στα έργα ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το Αμερικανικό Συμβούλιο Νομοθετικών Ανταλλαγών (ALEC) βοήθησε στη σύνταξη νομοθεσίας ποινικοποίηση των διαδηλώσεων από τη βάση κατά των αγωγών, των τερματικών σταθμών φυσικού αερίου και άλλων έργων επέκτασης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 24 πολιτείες υπό το πρόσχημα της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας.

Η ALEC, η οποία χρηματοδοτείται από δεξιούς κρατικούς νομοθέτες, εταιρικούς χορηγούς και εμπορικούς ομίλους και πλούσιους ιδεολόγους, δημιουργεί πρότυπη νομοθεσία για μια ολόκληρη σειρά συντηρητικών ζητημάτων όπως ο έλεγχος των όπλων, οι αμβλώσεις, η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί.

Οι νόμοι ψηφίστηκαν σε 17 πολιτείες που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, συμπεριλαμβανομένης της Οκλαχόμα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, του Κάνσας, της Δυτικής Βιρτζίνια και της Ιντιάνα, όπου οι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν πλέον ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το μη κερδοσκοπικό Υπουργικό Συμβούλιο για το κλίμα.

Τα νομοσχέδια κατά των διαμαρτυριών, τα οποία κυκλοφόρησαν ως απάντηση στην επιτυχία εκστρατειών που επιβραδύνουν τα έργα υποδομής ορυκτών καυσίμων υπό την ηγεσία κυρίως των ιθαγενών, έχουν χρησιμοποιήσει σκόπιμα ασαφή γλώσσα για να δημιουργήσουν ένα ανατριχιαστικό αποτέλεσμα στην ελευθερία του λόγου και της συγκέντρωσης – και τα δύο συνταγματικά προστατευμένα δικαιώματα. σύμφωνα με την έκθεση «Νόμοι για τις κρίσιμες υποδομές: Απειλή για διαμαρτυρία και τον πλανήτη».

«Οι διαδηλώσεις υπό την ηγεσία των ιθαγενών που αντιτίθενται στα έργα ορυκτών καυσίμων ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες και αποτελεσματικές μορφές δράσης για το κλίμα μέχρι σήμερα… σε προσβολή των προστατευόμενων ελευθεριών του Συντάγματός μας, τα νομοθετικά όργανα των πολιτειών βρήκαν έναν νέο νομοθετικό μηχανισμό για να καταπιέζουν τις κοινότητες πρώτης γραμμής και προκαλέσει περαιτέρω βλάβη και καταστροφή στον πλανήτη μας», δήλωσε ο Jonathon Borja, συν-συγγραφέας της έκθεσης.

Τα πρώτα νομοσχέδια για τις υποδομές ζωτικής σημασίας προέκυψαν στην Οκλαχόμα το 2018, όπου ο εκπρόσωπος της πολιτείας των Ρεπουμπλικάνων Scott Biggs αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες για τον αγωγό Dakota Access (DAPL) της Βόρειας Ντακότα και αναγνώρισε ότι ορισμένες διαδηλώσεις κατά του αγωγού πέτυχαν. “[The bill] είναι ένα προληπτικό μέτρο… για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί εδώ».

Ακολούθησαν και άλλες πολιτείες αφού η ALEC δημιούργησε ένα υπόδειγμα νομοσχεδίου για να αντιγράψουν οι νομοθέτες σε κλίμακα. Μέχρι στιγμής, τα νομοσχέδια δεν έχουν ψηφιστεί σε καμία πολιτεία όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία σε τουλάχιστον ένα νομοθετικό σώμα, αν και ορισμένοι Δημοκρατικοί τα έχουν υπερψηφίσει.

Στα περισσότερα νομοσχέδια, οι διαδηλωτές, όπως εκείνοι που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του DAPL, θα μπορούσαν τώρα να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για κακούργημα, ενώ όσοι κατηγορούνταν για «βοήθεια» διαμαρτυριών θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σκληρά πρόστιμα.

Τα έργα επέκτασης ορυκτών καυσίμων που διακόπηκαν από εκστρατείες που ηγούνται των ιθαγενών αντιπροσωπεύουν το ισοδύναμο άνθρακα του 12 τοις εκατό της ετήσιας ρύπανσης στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ή 779 εκατομμύρια μετρικούς τόνους αερίων θερμοκηπίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Indigenous Environmental Network και το Oil Change International.

Η έκθεση έρχεται καθώς ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο διαπραγματεύονται τους τελικούς όρους μιας αμφιλεγόμενης συμφωνίας από πλευράς αδειοδότησης ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια Τζο Μάντσινγεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει δυσκολότερη τη νομική αμφισβήτηση νέων αγωγών και άλλων υποδομών ορυκτών καυσίμων.

Η ALEC επικοινωνήθηκε για σχόλια.

Leave a Reply