Οι ηγέτες των συνδικάτων και οι σιδηροδρομικές εταιρείες κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία για να αποτρέψουν μια απεργία – Mother Jones

7
Οι ηγέτες των συνδικάτων και οι σιδηροδρομικές εταιρείες κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία για να αποτρέψουν μια απεργία – Mother Jones

Ένας εργαζόμενος σιδηροδρόμων στο ναυπηγείο τρένων Selkirk στη Νέα Υόρκη αυτόν τον μήνα.Hans Pennink/AP

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης: Εγγραφείτε δωρεάν Mother Jones Daily ενημερωτικό δελτίο και ακολουθήστε τις ειδήσεις που έχουν σημασία.

Το πρωί της Πέμπτης, σιδηροδρομικές εταιρείες και ηγέτες συνδικάτων κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία που θα αποτρέψει μια απεργία ή ένα λουκέτο που θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει μόλις την Παρασκευή. Το ερώτημα τώρα είναι εάν τα μέλη του συνδικάτου θα αποδεχτούν τη συμφωνία όταν τεθεί σε ψηφοφορία.

Όπως ανέφερα χθες, το σημείο κόλλημα στις διαπραγματεύσεις δεν ήταν η αμοιβή. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι παλεύουν για μέρες ασθενείας και αυξάνουν την ελευθερία από τις τιμωρητικές πολιτικές παρουσίας που έχουν υιοθετήσει οι σιδηροδρομικές εταιρείες. Ο μηχανικός Ross Grooters μου το περιέγραψε ως αγώνα «για το βασικό δικαίωμα να είμαστε σε θέση να είμαστε άνθρωποι έξω από το σιδηρόδρομο».

Σε κοινή δήλωση, οι ηγέτες του τμήματος SMART Transportation Division και της Brotherhood of Locomotive Engineers and Trainmen, που μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του εργατικού δυναμικού, ανέφεραν ότι η δοκιμαστική συμφωνία θα παρέχει στους εργαζόμενους «εθελοντικές καθορισμένες ημέρες άδειας», καθώς και τη δυνατότητα να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών για ιατρική περίθαλψη. Σε μια άλλη νίκη για τους εργαζόμενους, οι ηγέτες των συνδικάτων είπαν ότι το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης θα παραμείνει αμετάβλητο σύμφωνα με το σχέδιο. Οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούσαν να λαμβάνουν 5.000 $ για πληρωμές μπόνους και 24 τοις εκατό αύξηση μισθών σε διάστημα πέντε ετών βάσει της πιο πρόσφατης συμφωνίας.

Η δοκιμαστική συμφωνία θα ψηφιστεί τώρα από τα μέλη του συνδικάτου. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα εγκριθεί. Μέλη της Διεθνούς Ένωσης Μηχανολόγων και Εργατών Αεροδιαστημικής απέρριψαν μια προηγούμενη συμφωνία την Τετάρτη και ενέκριναν μια απεργία αργότερα αυτόν τον μήνα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αντίδραση των εργαζομένων στην πιο πρόσφατη συμφωνία ήταν ανάμεικτη με κάποιους να εκφράζουν επιφυλακτική αισιοδοξία και άλλοι την αίσθηση ότι οι ηγέτες των συνδικάτων τους απέτυχαν.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δοκιμαστική συμφωνία ως νίκη. Μια απεργία θα είχε ακρωτηριάσει τις αλυσίδες εφοδιασμού σε ολόκληρη τη χώρα και θα προκαλούσε οικονομικές απώλειες δισεκατομμυρίων την ημέρα. Ο πρόεδρος και οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να αποφύγουν αυτή την αναταραχή ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.

ο Washington Post έχουν αναφερθεί ότι ο Μπάιντεν κάλεσε τις διαπραγματεύσεις που διοργάνωσε ο υπουργός Εργασίας Μάρτι Γουόλς την Τετάρτη για να προσπαθήσει να βοηθήσει στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας. Ο Μπάιντεν είχε εκφράσει τόσο «σύγχυση και θυμό» για την άρνηση των εταιρειών να παρέχουν στους εργαζόμενούς τους πιο ευέλικτα ωράρια, σύμφωνα με την Θέση. Ο Μπάιντεν ανέφερε σε μια δήλωση ανακοινώνοντας τη συμφωνία: «Αυτοί οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους θα λάβουν καλύτερες αμοιβές, βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και ηρεμία σχετικά με το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης τους: όλα κερδισμένα με κόπο».

Οι Ρεπουμπλικάνοι, εν τω μεταξύ, πίεζαν νομοθεσία που θα ανάγκαζε τους εργαζόμενους να αποδεχθούν τις συστάσεις ενός συμβουλίου που συγκάλεσε ο Μπάιντεν αυτό το καλοκαίρι. Αυτό θα σήμαινε ότι οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων δεν έχουν χρόνο ασθενείας —αμειβόμενοι ή απλήρωτοι— ή αυξημένη ευελιξία.

Ένας μαέστρος από τη Midwest, ο οποίος ζήτησε την ανωνυμία του για να αποφύγει πιθανά αντίποινα, μου είπε την Τετάρτη πριν από τη δοκιμαστική συμφωνία ότι ένιωθε «απελπισμένος» και ότι το χτύπημα φαινόταν «ως η μόνη λύση σε αυτό το σημείο». Την Πέμπτη, ο μαέστρος έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι περίμενε να δει την πλήρη πρόταση πριν αποφασίσει για τη συμφωνία. Ήταν ευγνώμων για την αυξημένη ευελιξία στην ιατρική περίθαλψη, λέγοντας: «Δεν είναι αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών, αλλά τουλάχιστον δεν θα απολυθούμε επειδή πάμε τώρα στον γιατρό ή είμαστε άρρωστοι».

«Πρέπει ακόμα να διαβάσω την πλήρη πρόταση», τόνισε ο μαέστρος, «αλλά αυτή τη στιγμή είμαι αισιόδοξος». Άλλοι ήταν πιο επικριτικοί, με έναν εργαζόμενο αποτελεσματικός Ο δημοσιογράφος των εργατών Jonah Furman ήταν μια «συμφωνία σκουπιδιών».

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές ποιο συναίσθημα θα αποδειχθεί πιο κοινό.

Leave a Reply