Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μηνύει τον Τραμπ και τα παιδιά για 250 εκατομμύρια δολάρια – Mother Jones

7
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μηνύει τον Τραμπ και τα παιδιά για 250 εκατομμύρια δολάρια – Mother Jones

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022, στη Νέα Υόρκη. Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μήνυσε τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την εταιρεία του την Τετάρτη, κατηγορούμενος για επιχειρηματική απάτη που αφορούσε ορισμένα από τα πολυτιμότερα περιουσιακά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων στο Μανχάταν, στο Σικάγο και στην Ουάσιγκτον.
AP Photo/Brittainy Newman

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης: Εγγραφείτε δωρεάν Mother Jones Daily ενημερωτικό δελτίο και ακολουθήστε τις ειδήσεις που έχουν σημασία.

Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Η Λετίθια Τζέιμς κατέθεσε μήνυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον πρώην πρόεδρο ότι διέπραξε διάφορες δόλιες επιχειρηματικές πρακτικές για μια δεκαετία στην περίοδο της προεδρίας του και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ο Τζέιμς -ο οποίος κατονόμασε επίσης τα ενήλικα παιδιά του Τραμπ, κορυφαία στελέχη στις εταιρείες του και μια σειρά από LLC που ανήκουν στον πρώην πρόεδρο- κατηγορεί τους Τραμπ ότι εκτίμησαν ψευδώς διάφορα ακίνητα που κατείχαν, εκατοντάδες φορές, για να εξασφαλίσουν ευεργετικούς όρους για δάνεια και ασφάλιση κάλυψη και να μειώσουν αυτά που όφειλαν σε φόρους.

Η Τζέιμς ζητά αποπληρωμή 250 εκατομμυρίων δολαρίων – αριθμός που λέει ότι αντιπροσωπεύει το ελάχιστο ποσό που πιστεύει ότι ο Τραμπ επωφελήθηκε από την υποτιθέμενη δόλια δραστηριότητα. Θέλει επίσης να απαγορεύσει στον Τραμπ, τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, τον Έρικ Τραμπ και την Ιβάνκα Τραμπ να υπηρετήσουν ποτέ ως αξιωματικός ή διευθυντής οποιασδήποτε εταιρείας εγγεγραμμένης ή άδειας στη Νέα Υόρκη. να απαγορεύσει στον Τραμπ να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία ακινήτων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης για πέντε χρόνια· και απαγορεύουν στον Τραμπ να υποβάλει αίτηση για δάνειο από οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

Αν και το ευρύ πλαίσιο των κατηγοριών εναντίον του Τραμπ δεν είναι καινούργιο – η Τζέιμς παρουσίασε ουσιαστικά την υπόθεσή της εναντίον των Τραμπ νωρίτερα αυτό το έτος σε δικαστικές καταθέσεις στη συνεχιζόμενη νομική της μάχη για να πείσει τους Τραμπ να συνεργαστούν με την έρευνά της – η μήνυση 260 σελίδων περιέχει τεράστιες λεπτομέρειες σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες του Οργανισμού Τραμπ καθώς αναζήτησε δάνεια και ασφαλιστική κάλυψη σε διάφορα ακίνητα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Τζέιμς τόνισε επίσης ότι ενώ η Τραμπ απέρριψε την έρευνά της ως «κυνήγι μαγισσών» σε αυτό που περιέγραψε ως τυπικές πρακτικές λειτουργίας για όσους εργάζονται στον κλάδο των εμπορικών ακινήτων, εκείνη πιστεύει ότι κάθε άλλο παρά φυσιολογικό είναι.

«Το να ισχυρίζεσαι ότι έχεις χρήματα που δεν έχεις δεν ισοδυναμεί με την «τέχνη της συμφωνίας», είναι η τέχνη της κλοπής», είπε ο Τζέιμς. «Και δεν μπορούν να υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για διαφορετικούς ανθρώπους σε αυτή τη χώρα ή σε αυτό το κράτος, και οι πρώην πρόεδροι δεν διαφέρουν».

Ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε την επίθεση στον ιστότοπό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: κλήση James μια «απάτη» και ισχυριζόμενος ότι οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόταν «δεν είχαν ποτέ παράπονο από εμένα».

Ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού Τραμπ εξέδωσε μια δήλωση λαμβάνοντας παρόμοια στάση, κατηγορώντας τον Τζέιμς ότι προσέχει τις μεγάλες τράπεζες, αλλά υποστηρίζοντας ότι κανένας που είχε συναλλαγές με τον Τραμπ δεν πληγώθηκε από καμία από τις επιχειρηματικές του πρακτικές. Ο Οργανισμός Τραμπ είπε επίσης ότι η αγωγή είχε πολιτικά κίνητρα.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η σημερινή κατάθεση δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα ή το νόμο. Αντίθετα, πρόκειται για πολιτική, καθαρή και απλή. Πράγματι, η στόχευση του Ντόναλντ Τζέι Τραμπ και του Οργανισμού Τραμπ είναι ακριβώς αυτό που είπε η Γενική Εισαγγελέας Τζέιμς ότι θα έκανε ενώ διεκδικούσε το αξίωμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ισχυρίζεται επίσης ότι η μήνυση είναι «μια απέλπιδα προσπάθεια να παρενοχλήσει τους ψηφοφόρους».

Διαβάστε την πλήρη καταγγελία του Τζέιμς κατά των Τραμπ παρακάτω.

Leave a Reply