Ο Ron DeSantis λέει ότι θα διπλασιάσει στο Martha’s Vineyard Stunt – Mother Jones

10
Ο Ron DeSantis λέει ότι θα διπλασιάσει στο Martha’s Vineyard Stunt – Mother Jones

Paul Hennessy/SOPA Εικόνες μέσω AP

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης: Εγγραφείτε δωρεάν Mother Jones Daily ενημερωτικό δελτίο και ακολουθήστε τις ειδήσεις που έχουν σημασία.

Κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis, έχοντας κυριαρχήσει στο παρελθόν αρκετούς κύκλους ειδήσεων μεταφέροντας μετανάστες από τη Βενεζουέλα από το Τέξας στο Martha’s Vineyard χωρίς προειδοποίηση—μια κίνηση του οι κριτικοί απεικονίζουν ως μια ιδιαίτερα σκληρή απόπειρα να «κατέχει τα libs» για πολιτικό όφελος—έχει ανακοινώσει ότι διπλασιάζεται.

«Έχουμε μια υποδομή σε θέση τώρα. Θα συμβούν πολλά περισσότερα», είπε ο DeSantis την Παρασκευή, σύμφωνα με CNN.

Σημείωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει «κάθε δεκάρα» από τα 12 εκατομμύρια δολάρια που είχαν διαθέσει οι νομοθέτες της Φλόριντα για τη μετεγκατάσταση μεταναστών. Περαιτέρω πτήσεις είναι «πιθανές» και σκέφτεται να στείλει λεωφορεία μεταναστών όπως αυτά που χρησιμοποίησαν ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ και ο κυβερνήτης της Αριζόνα Νταγκ Ντούσι για να μεταφέρουν χιλιάδες αιτούντες άσυλο στο DC, τη Νέα Υόρκη και άλλα αστικά προπύργια των Δημοκρατικών, αφήνοντας τους αξιωματούχους και μη κερδοσκοπικοί εργαζόμενοι που προσπαθούν να φιλοξενήσουν τους νεοφερμένους.

Μπορεί ακόμη και να προσπαθήσει να συνεργαστεί με την Abbott, είπε ο DeSantis.

Ωστόσο, αρνήθηκε τις αναφορές ότι ορισμένοι μετανάστες είχαν παραπλανηθεί σχετικά με το πού κατευθύνθηκαν και/ή τι τους περίμενε στην άλλη άκρη – αναφορές που πυροδότησε κατηγορίες στο Twitter για «εμπορία ανθρώπων».

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι κυβερνήτες έχουν παραβιάσει νόμους, αλλά η συμπεριφορά τους έχει σίγουρα μια άθλια ιστορία. Η συνάδελφός μου Isabela Dias δημοσίευσε ένα νέο άρθρο σήμερα που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι νότιοι λευκοί υπέρμαχοι χρησιμοποίησαν αξιοσημείωτα παρόμοιες τακτικές πριν από 60 χρόνια, σε μια προσπάθεια να εκτονώσουν τους φιλελεύθερους του Βορρά. Κάτω από ψεύτικα προσχήματα, στρατολόγησαν και οδήγησαν μαύρους νότιους και τις οικογένειές τους βόρεια. Σε εκείνη την περίπτωση, το κόλπο απέτυχε.

Η χρήση ομάδων χαμηλού επιπέδου ως πολιτικά πιόνια και αποδιοπομπαίοι τράγοι για να τυλιχτούν τα τοπικιστικά και εθνικιστικά αισθήματα έχει μια ακόμη μεγαλύτερη ιστορία, φυσικά, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού. Οι μαύροι Αμερικανοί έχουν χρησιμοποιηθεί ως πολιτικοί αποδιοπομπαίοι τράγοι πολύ πριν από τη Χειραφέτηση. Ο αντιμεταναστευτικός αποδιοπομπαίος τράγος έχει τροφοδοτείται ο άνοδος της δεξιάς και αυταρχικοί ηγέτες στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες, και ήταν επίσης βασικό συστατικό του ευρωπαϊκού φασισμού μεταξύ των παγκοσμίων πολέμων.

Στο νέο του βιβλίο «Σκύβοντας προς την Ουτοπία», που καλύπτει αυτή την ιστορία, ο οικονομολόγος Brad DeLong προσδιορίζει έξι στοιχεία κοινά σε καθεστώτα που αυτοπροσδιορίζονται ως φασιστικά: «μια ηγεσία που διοικεί αντί να εκπροσωπεί. μια ενοποιημένη κοινότητα που βασίζεται σε δεσμούς αίματος και εδάφους (και απορρίπτει και υποβιβάζει όσους δεν ανήκουν στην κοινότητα). συντονισμός και προπαγάνδα· υποστήριξη για τουλάχιστον ορισμένες παραδοσιακές ιεραρχίες· μίσος για τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους και —σχεδόν πάντα— μίσος για τους «χωρίς ρίζες κοσμοπολίτες» που, στην αντισημιτική τους κοσμοθεωρία, σήμαιναν Εβραίους και ανθρώπους που συμπεριφέρονταν σαν Εβραίοι, με τη μία ή την άλλη μορφή».

Ακούγεται οικείο?

Leave a Reply