Παρά τις δεσμεύσεις, οι Giants Private Equity βυθίζονται δισεκατομμύρια σε βρώμικα καύσιμα – Mother Jones

6
Παρά τις δεσμεύσεις, οι Giants Private Equity βυθίζονται δισεκατομμύρια σε βρώμικα καύσιμα – Mother Jones

Getty Images

Αυτή η ιστορία δημοσιεύτηκε αρχικά από το Κηδεμόνας και αναπαράγεται εδώ ως μέρος του Γραφείο κλίματος συνεργασία.

Εταιρείες ιδιωτικών μετοχών Η άντληση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βρώμικα ενεργειακά έργα εκθέτει τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων, σε άγνωστους οικονομικούς κινδύνους καθώς ο πλανήτης καίγεται και οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν κλιμακούμενη πίεση να δράσουν, διαπιστώνει νέα έρευνα.

Η πρώτη στο είδος της κάρτα βαθμολογίας για τους κλιματικούς κινδύνους κατατάσσει τις Carlyle, Warburg Pincus και KKR ως τους χειρότερους παραβάτες μεταξύ οκτώ μεγάλων εταιρειών ιδιωτικών μετοχών με σημαντικά χαρτοφυλάκια ορυκτών καυσίμων.

Και οι τρεις συνεχίζουν να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε έργα που εκπέμπουν αέρια θερμοκηπίου χωρίς επαρκές σχέδιο για τη μετάβαση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σύμφωνα με την ανάλυση των δημοσίως διαθέσιμων πληροφοριών από δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς χρηματοοικονομικής παρακολούθησης. Οι εταιρείες έχουν επίσης ελάχιστη διαφάνεια σε ό,τι αφορά την πολιτική και κλιματική πίεση, διαπιστώνει η έκθεση.

Το ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο αναφέρεται σε μια αδιαφανή μορφή χρηματοδότησης μακριά από τις δημόσιες αγορές, στην οποία κεφάλαια και επενδυτές αγοράζουν και αναδιαρθρώνουν εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών επιχειρήσεων, προβληματικών επιχειρήσεων και πράξεων ακινήτων.

Οι οκτώ εταιρείες του πίνακα αποτελεσμάτων διαχειρίζονται συνολικά περιουσιακά στοιχεία 3,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 216 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ενεργειακά έργα – ποσό που ισοδυναμεί με τη χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου πέρυσι.

Η Carlyle βαθμολογείται με F, τη χαμηλότερη στον πίνακα βαθμολογίας διαπιστευτηρίων για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από το Private Equity Stakeholder Project (Pesp) και το Americans for Financial Reform Education Fund (Afref).

Πάνω από τα τρία τέταρτα των ενεργειακών επενδύσεων της Carlyle είναι σε ορυκτά καύσιμα και λίγο πάνω από το 60% των κερδών του πρώτου εξαμήνου του 2022 προήλθε από τη θυγατρική της NGP Energy Capital, η οποία εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πέρυσι η Warburg Pincus ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει περαιτέρω επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα στην επόμενη εξαγορά της, ωστόσο από τότε το χαρτοφυλάκιό της βρώμικης ενέργειας έχει επεκταθεί.

Η KKR, μια από τις πλουσιότερες εταιρείες ιδιωτικών μετοχών στον κόσμο, έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να επενδύει σε έργα ορυκτών καυσίμων παρά τη δημοσίευση μιας στρατηγικής δράσης για το κλίμα.

Μεταξύ των χειρότερων ρυπαντών κατάντη είναι η Blackstone, η οποία επίσης σημείωσε βαθμολογία D, με τα εργοστάσιά της να εκπέμπουν σχεδόν 20 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα που θερμαίνει τον πλανήτη το 2020 – ισοδύναμο με τις ετήσιες εκπομπές σχεδόν 4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο, σύμφωνα με κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες της ατμόσφαιρας και των ωκεανών συνδέονται άμεσα με την άνοδο των καταστροφικών γεγονότων όπως η ξηρασία, οι ακραίες θερμοκρασίες και οι τυφώνες, που το 2021 κόστισαν 152,6 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ.

«Η κάρτα αποτελεσμάτων παρέχει σημαντικές πληροφορίες και αναλύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους επενδυτές και τις κοινότητες να κατανοήσουν τι κάνουν αυτές οι εταιρείες και καθιστά πολύ σαφές ότι οι δεσμεύσεις της εταιρείας για το κλίμα είναι σε μεγάλο βαθμό κενές λέξεις», δήλωσε ο Oscar Valdes Viera, διευθυντής έρευνας στην Afref και συν-συγγραφέας του καρτέλα βαθμολογίας για τους κλιματικούς κινδύνους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια δολάρια για πλούσια άτομα και θεσμικούς επενδυτές, όπως αμοιβαία κεφάλαια, δωρεές και συνταξιοδοτικά ταμεία. Η βιομηχανία έχει επενδύσει περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στον ενεργειακό τομέα από το 2010, και ενώ υπάρχει ανάπτυξη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η μερίδα του λέοντος εξακολουθεί να είναι στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις τράπεζες και άλλες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, οι εταιρείες ιδιωτικών συμμετοχών εξαιρούνται από τους περισσότερους κανόνες γνωστοποίησης οικονομικών στοιχείων, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων ή των κινδύνων τους. Αυτό σημαίνει ότι οι απλοί εργαζόμενοι, όπως οι πυροσβέστες, οι νοσηλευτές και οι δάσκαλοι -των οποίων τα συνταξιοδοτικά ταμεία επενδύονται σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια- δεν έχουν καθόλου τρόπο να γνωρίζουν εάν το αυγό της φωλιάς συνταξιοδότησης είναι δεμένο σε ορυκτά καύσιμα, τα οποία οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να καταργηθούν σταδιακά για να περιοριστεί η έκταση παγκόσμια θέρμανση.

Την περασμένη εβδομάδα το ομοσπονδιακό αποθεματικό ανακοίνωσε σχέδια να απαιτήσει από τις τράπεζες να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης και της ενεργειακής μετάβασης στη μακροπρόθεσμη οικονομική τους θέση, αλλά η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει καμία εξουσία σε εταιρείες ιδιωτικών μετοχών.

Νωρίτερα φέτος, ο Guardian δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο της συμμετοχής του κλάδου σε ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες επενδύσεις της χώρας σε ορυκτά καύσιμα. Το δελτίο βαθμολογίας για τους κλιματικούς κινδύνους σκάβει βαθύτερα τους κινδύνους που περιβάλλουν τις βρώμικες επενδύσεις και κατατάσσει τους χειρότερους παραβάτες μεταξύ τους.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα διαπιστευτήρια για το κλίμα των Carlyle, Blackstone, Warburg Pincus, KKR, Ares, Brookfield/Oaktree, Apollo και TPG χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες. Η κάρτα αποτελεσμάτων λαμβάνει υπόψη διάφορα μέτρα διαφάνειας, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης των εκπομπών, της πολιτικής πίεσης και των σχεδίων ενεργειακής μετάβασης — πληροφορίες που χρειάζονται οι επενδυτές για να κάνουν ενημερωμένες εκτιμήσεις κινδύνου.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων συνήθως διατηρούν τις εταιρείες για πέντε χρόνια, ώστε να μπορούν να αποχωρήσουν από τα ορυκτά καύσιμα αυτή τη δεκαετία, ωστόσο μόνο μία εταιρεία, η Brookfield/Oaktree (βαθμολόγηση D) έχει αναφέρει έστω και ένα μερικό σχέδιο για τη μετάβαση του χαρτοφυλακίου της μακριά από ρυπογόνες πηγές ενέργειας. βρέθηκε αναφορά. Οι δεδηλωμένες φιλοδοξίες της εταιρείας περιλαμβάνουν την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050, αφού τις μειώσει κατά δύο τρίτα έως το 2030 στο ένα τρίτο του ενεργητικού της. Επί του παρόντος, τα ορυκτά καύσιμα αποτελούν το 53 τοις εκατό του ενεργειακού χαρτοφυλακίου του Brookfield. (Η Oaktree αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες στους ερευνητές.)

«Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών έχουν δημιουργήσει μεγάλους κλιματικούς κινδύνους για τους επενδυτές που παρέχουν το κεφάλαιο, ειδικά καθώς ενεργούν ως καταπιστευματοδόχοι των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Καθώς το κοινωνικό συναίσθημα αυξάνεται για την υποστήριξη μιας οικονομίας καθαρής ενέργειας, ο κίνδυνος διπλασιασμού των βρώμικων ενεργειακών πόρων γίνεται σαφής», δήλωσε ο Riddhi Mehta-Neugebauer, διευθυντής κλιματικής έρευνας της Pesp.

Ένας εκπρόσωπος της Carlyle είπε: «Η προσέγγιση της Carlyle να επενδύει και όχι να εκχωρεί από την ενεργειακή μετάβαση είναι διαφορετική, με βάση την αναζήτηση πραγματικών μειώσεων εκπομπών εντός των εταιρειών χαρτοφυλακίου μακροπρόθεσμα».

Η Warburg Pincus είπε ότι προσπαθούσε να είναι πιο διαφανής σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και ότι ήτανεστιάζοντας όλες τις νέες ενεργειακές επενδύσεις σε εταιρείες που θα επωφεληθούν από τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Ένας εκπρόσωπος της Blackstone δήλωσε: «Έχουμε επενδύσει περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα και εταιρείες που συνάδουν με την ευρύτερη ενεργειακή μετάβαση τα τελευταία τρία χρόνια».

Η KKR δεν σχολίασε ευθέως, αλλά έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η επένδυση στην ενεργειακή μετάβαση είναι σημαντική για το περιβάλλον, την οικονομία και την εθνική ασφάλεια.

Η καλύτερη επίδοση ήταν η TPG, η οποία σημείωσε βαθμολογία Β χάρη στον σχετικά μικρό αριθμό επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα.

Leave a Reply