Τα τρανς παιδιά σημείωσαν τελικά μια νίκη στο Τέξας – Mother Jones

9
Τα τρανς παιδιά σημείωσαν τελικά μια νίκη στο Τέξας – Mother Jones

Cristina Moliner/iStock / Getty Images Plus

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης: Εγγραφείτε δωρεάν Mother Jones Daily ενημερωτικό δελτίο και ακολουθήστε τις ειδήσεις που έχουν σημασία.

Τα τρανσέξουαλ παιδιά στο Τέξας έχουν αντιμετωπίσει πολύ BS τους τελευταίους μήνες. Τον Φεβρουάριο, ο Κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ διέταξε την πολιτειακή υπηρεσία παιδικής μέριμνας να εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής παιδιών σε ανάδοχη φροντίδα, εάν οι γονείς τους είχαν αφήσει ποτέ έναν γιατρό να τους χορηγήσει αναστολείς της εφηβείας ή ορμονοθεραπεία – ιατρική φροντίδα που ο κυβερνήτης εξίσουσε με «παιδική κακοποίηση». Από τότε, πολλά τρανς παιδιά και οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει το κράτος. Αυτοί που έμειναν έζησαν με διαρκή φόβο μήπως χωρίσουν.

Όμως την Παρασκευή, οικογένειες με τρανς παιδιά σημείωσαν τελικά μια μεγάλη νίκη. Ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου στο Τέξας έκανε παύση στο κυνήγι μαγισσών του κυβερνήτη έκδοση προσωρινής διαταγής που απαγορεύει στους υπαλλήλους της παιδικής μέριμνας να ερευνούν τυχόν γονείς που είναι μέλη της ομάδας PFLAG, μιας εθνικής οργάνωσης LGBTQ που μήνυσε για να προσπαθήσει να σταματήσει τις έρευνες. Η ομάδα έχει περισσότερα από 600 μέλη στο Τέξας και οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν κάνοντας μια μικρή δωρεά. Το καλοκαίρι, ο ίδιος δικαστής διέκοψε τις έρευνες σε δύο οικογένειες που ήταν επίσης ενάγοντες στη μήνυση, αλλά η απόφαση αυτή την εβδομάδα διευρύνει σημαντικά τον αριθμό των ατόμων που προστατεύονται από την εντολή του κυβερνήτη.

Μεταξύ των οικογενειών που έκαναν μήνυση ήταν ο Adam και η Amber Briggle, που ζουν στην περιοχή του Ντάλας με τα δύο παιδιά τους, ένα εκ των οποίων είναι τρανς. Οι υπάλληλοι της παιδικής μέριμνας ξεκίνησαν τη διερεύνηση τους τον Μάρτιο. «Μέχρι τώρα, ήμασταν σε θέση να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το μίσος που διαπερνά την πολιτική της χώρας μας, αλλά φοβάμαι ότι τώρα που πέρασε την πόρτα μας, τα βλάπτει ψυχικά και συναισθηματικά», είπε ο Άνταμ Μπριγκλ. εγώ εκείνη την ώρα. «Ξέρετε, οι συνέπειες που διακυβεύονται για εμάς είναι να χάσουμε το παιδί μας ή να ξεριζώσουμε την οικογένειά μας».

Από τον Φεβρουάριο, το Τμήμα Οικογενειακών και Προστατευτικών Υπηρεσιών του Τέξας έχει ξεκινήσει τουλάχιστον δώδεκα έρευνες σε γονείς με τρανς παιδιά, σύμφωνα με ο Πρωινές ειδήσεις του Ντάλας. Πριν από την απόφαση της Παρασκευής, η υπηρεσία είχε ήδη κλείσει τουλάχιστον οκτώ από αυτές τις έρευνες χωρίς να απομακρύνει κανένα παιδί από τα σπίτια τους. Αλλά οι έρευνες ήταν ακόμα τραυματικές: Ένα 13χρονο τρανς αγόρι ανασύρθηκε από την τάξη του στη μέση της ημέρας και ανακρίθηκε από κρατικούς αξιωματούχους σχετικά με την ταυτότητα φύλου του – μια αλληλεπίδραση που τον τρόμαξε, σύμφωνα με τη μητέρα του. Ένας άλλος τρανς έφηβος ήταν τόσο στενοχωρημένος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ώρες αφότου ο κυβερνήτης Άμποτ διέταξε αυτές τις έρευνες τον Φεβρουάριο. «Το γεγονός ότι αυτές οι έρευνες συνέβησαν είναι μια ακραία αδικία», είπε η Άμπερ Μπριγκλ σε πρόσφατη δημοσίευσή της συνέντευξη με το MSNBC. «Είναι απλώς μια εκστρατεία τρόμου».

Η απόφαση της Παρασκευής σημαίνει ότι τα τρανς παιδιά μπορούν επιτέλους να αναπνεύσουν λίγο πιο εύκολα μετά από μήνες κόλασης. Ωστόσο, δεν είναι το τέλος του αγώνα για τα τρανς παιδιά του Τέξας. Η πολιτεία του Τέξας, εκπροσωπούμενη από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Ken Paxton, σχεδιάζει να ασκήσει έφεση. Και η προσωρινή διαταγή δεν καθορίζει πώς θα αποφανθεί τελικά ο δικαστής για τις αγωγές, οι οποίες θα συνεχίσουν να εκδικάζονται όσο παύουν οι έρευνες.

Leave a Reply