«Τι είναι το Σχέδιο Β;» Ρωτάει τον άντρα που θέλει να απαγορεύσει το σχέδιο Β – Mother Jones

10
«Τι είναι το Σχέδιο Β;»  Ρωτάει τον άντρα που θέλει να απαγορεύσει το σχέδιο Β – Mother Jones
Ματ ΝτεΠέρνο

Scott Hasse/ZUMA Press Wire

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης: Εγγραφείτε δωρεάν Mother Jones Daily ενημερωτικό δελτίο και ακολουθήστε τις ειδήσεις που έχουν σημασία.

Την Τρίτη το προοδευτικό ειδησεογραφικό site Σήμα Heartland δημοσίευσε ηχητικό του υποψηφίου γενικού εισαγγελέα του Μίσιγκαν, Ματ ΝτεΠέρνο, δηλώνοντας ότι το Σχέδιο Β «πρέπει να απαγορευτεί» στην πολιτεία.

Ο ΝτεΠέρνο, ένας πιστός του Τραμπ που αναδύθηκε από την αφάνεια μαστιγώνοντας τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις εκλογές του 2020, αμφισβητεί τη Δημοκρατική κυρίαρχη Ντάνα Νέσελ σε μια πολιτεία όπου τα αναπαραγωγικά δικαιώματα είναι κυριολεκτικά στο ψηφοδέλτιο. Μετά από κάποια νομική διαμάχη, οι κάτοικοι θα ψηφίσουν για μια προτεινόμενη συνταγματική τροποποίηση για την «θέσπιση ενός νέου ατομικού δικαιώματος στην αναπαραγωγική ελευθερία» στο κράτος. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για κυβερνήτης, Tudor Dixon, αντιτίθεται στην άμβλωση, με εξαιρέσεις μόνο εάν διακυβεύεται η ζωή της μητέρας. τον Αύγουστο, αυτή είπε ένας δημοσιογράφος ότι η ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης ήταν «θεραπεία» για τα θύματα βιασμού.

Σύμφωνα με Heartland Signaμεγάλο, ο DePerno παρασύρθηκε σε μια κρυφά ηχογραφημένη συνομιλία με έναν Δημοκρατικό ακτιβιστή ενώ βρισκόταν σε μια συντηρητική διάσκεψη στο Τέξας τον περασμένο μήνα. Μίλησαν εν συντομία για τους νόμους της πολιτείας για τις αμβλώσεις, προτού ο ακτιβιστής ρωτήσει για την απαγόρευση του φαρμάκου επείγουσας αντισύλληψης, γνωστό ως Plan B. Σε εκείνο το σημείο, ο DePerno είχε μια εκπληκτική ερώτηση για το άτομο με το οποίο μιλούσε: «Τι είναι το Σχέδιο Β;»

Όταν έμαθε ότι το “Plan B” ήταν ένα όνομα για το χάπι της επόμενης μέρας, ο DePerno συναίνεσε γρήγορα. Ναι, θα υποστήριζε την απαγόρευσή του. Αλλά δεν θα ήταν τόσο απλό όσο η υπογραφή ενός χαρτιού. η κυβέρνηση θα έπρεπε να δείξει πρωτοβουλία. «Πρέπει να καταλάβετε πώς απαγορεύετε το χάπι από το κράτος», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να το σταματήσετε στα σύνορα. Δεν θα ήταν διαφορετικό από αυτό της φαιντανύλης… Και θα έπρεπε να απαγορευτεί».

Να το έχετε: Ο άνθρωπος που θέλει να είναι ο επικεφαλής επιβολής του νόμου για 10 εκατομμύρια ανθρώπους πιστεύει ότι το Σχέδιο Β πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν φαιντανύλη. Δεν είναι απαραιτήτως περίεργο, σε αυτό το σημείο, ότι ένας Ρεπουμπλικανός που επιδιώκει ένα ισχυρό αξίωμα δεν έχει αφιερώσει πραγματικά χρόνο για να εκπαιδεύσει τον εαυτό του σχετικά με το εξαιρετικά διάσημο πράγμα που θέλει ρητά να απαγορεύσει. Αλλά είναι πάντα εντυπωσιακό να βλέπεις τέτοια τυφλή εμπιστοσύνη στη δράση. Και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο στην κούρσα του γενικού εισαγγελέα του Μίσιγκαν.

Σε μια συζήτηση τον Φεβρουάριο πριν από τις προκριματικές εκλογές, οι τρεις Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένου του DePerno, ρωτήθηκαν αν πίστευαν την απόφαση ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου που προστατεύει το δικαίωμα των ενηλίκων στην αντισύλληψη. Griswold κατά Κονέκτικατ, θα πρέπει να ανατραπεί. Δύο από τους υποψηφίους—ένας πρώην πρόεδρος του Σώματος και ένας εν ενεργεία εκπρόσωπος του κράτους—δήλωσαν ότι δεν ήξεραν τι Γκρίσγουολντ ήταν, αλλά αντιτάχθηκε στην απόφαση αφού τους εξηγήθηκε. Ο DePerno (ο οποίος απάντησε τελευταίος) είπε επίσης ότι η απόφαση σχετικά με το εάν θα απαγορευθεί η πώληση αντισύλληψης θα πρέπει να αφεθεί στα κράτη.

Leave a Reply