Το μάθημα επιβίωσης απευθύνεται σε όσους φοβούνται μια κλιματική αποκάλυψη – Mother Jones

7
Το μάθημα επιβίωσης απευθύνεται σε όσους φοβούνται μια κλιματική αποκάλυψη – Mother Jones

Raphye Alexius/Πηγή εικόνας μέσω ZUMA Press

Αυτή η ιστορία δημοσιεύτηκε αρχικά από το Κηδεμόνας και αναπαράγεται εδώ ως μέρος του Γραφείο κλίματος συνεργασία.

Υπάρχουν αρκετές τρόποι αντίδρασης σε ένα καλοκαίρι με οδυνηρές κλιματικές καταστροφές—από την αδιαφορία μέχρι το έντονο άγχος ξεφούσκωμα του ελαστικού ενός SUV—αλλά για την Eve Simonsen, η πιο λογική απάντηση ήταν να πάρει τα δύο παιδιά της δύο ώρες από το σπίτι για να μάθουν πώς να χτίζουν ένα προσωρινό καταφύγιο από ξύλα και στοιβαγμένα φύλλα.

Ο Σίμονσεν ήταν ένας από τους περίπου 30 ανθρώπους που συμμετείχαν σε πρόσφατο σεμινάριο επιβίωσης στην άγρια ​​φύση που πραγματοποιήθηκε σε ένα τμήμα δάσους στα βόρεια πολιτεία Νέα Υόρκη, στο οποίο εντάχθηκα. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες που έψαχναν για κλαδιά για να ανάψουν φωτιά και εργάστηκαν για να στήσουν παγίδες σε ανυποψίαστα ζώα είπαν ότι ήθελαν να μάθουν τέτοιες δεξιότητες για να βοηθήσουν στην προετοιμασία για τις καταρρακτώδεις επιπτώσεις της κλιματικής κατάρρευσης.

«Θέλω να είναι πιο προετοιμασμένοι από μένα», είπε η Simonsen, γνέφοντας προς τη 12χρονη κόρη και τον εννιάχρονο γιο της. «Θέλω να είναι πιο συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ό,τι έρχεται. Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο δραματικό και χολιγουντιανό όσο ο Mad Max, αλλά ναι, νομίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν τα πράγματα».

Η Simonsen, μια επιχειρηματίας που ζει στη Νέα Υόρκη, είπε ότι ανησυχεί για μια διαφαινόμενη κρίση νερού. οι φίλοι της μοιράζονται την αυξανόμενη ανησυχία της για το μεταβαλλόμενο κλίμα. Η πρόσφατη ανακάλυψη ιχνών δεινοσαύρων στο Τέξας, αποκαλύφθηκε από μια ξεραμένη κοίτηπου προκλήθηκε από μια σοβαρή ξηρασία που επιδεινώθηκε από την κλιματική κρίση, ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική γι’ αυτήν. «Σκέφτομαι αυτό το είδος σκατά, με παραξενεύει», είπε. «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν παντού και είναι πιο γρήγορα. Οπότε λέω συνέχεια «Ποιο είναι το σχέδιό μου; Πού μπορώ να πάω?'”

Η ταραχή της θα μπορούσε να αποδειχτεί πρόωρη. Η κοινωνική κατάρρευση δεν έχει φτάσει και οι επιστήμονες του κλίματος είναι ξεκάθαροι ότι οι χειρότερες συνέπειες της παγκόσμιας θέρμανσης μπορούν ακόμα να αποφευχθούν με συντονισμένη δράση για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη χρηματοδότηση διαφόρων προσαρμοστικών μέτρων. Αλλά τα περιγράμματα μιας τέτοιας κατάρρευσης δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε, μετά τους σπασμούς από δύο χρόνια πανδημίας και ένα φαινομενικά ατελείωτο καρουζέλ κλιματικών καταστροφών σε όλο τον κόσμο.

Μόλις αυτό το καλοκαίρι, το ένα τρίτο του Πακιστάν έχει βυθιστεί από πλημμύρες, εκτοπίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους και προκαλώντας μια «ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλείται από το κλίμα» «επικών διαστάσεων», σύμφωνα με την κυβέρνησή της. Η Κίνα έχει βιώσει ίσως το χειρότερο καύσωνας στην καταγεγραμμένη ιστορία. ο Αμαζόνιος μπορεί έχει ήδη μετατραπεί σε λιβάδι; υπήρχαν πυρκαγιές σε ένα Λονδίνο που βράζει και πλοία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου που χάθηκαν από καιρό και βόμβες, όπως τα ίχνη δεινοσαύρων του Τέξας, έχουν αναδυθεί από ξεραμένα ευρωπαϊκά ποτάμια. Οι ΗΠΑ έχουν κατακλυστεί από τα πάντα καύσωνας στην Καλιφόρνια σε πλημμύρες Κεντάκι. Η κλιματική κρίση ήταν ένα μακρινό, αγνοούμενο θέμα.

Τώρα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, το ένα τρίτο όλων των Αμερικανών πιστεύει τώρα ότι έχει υποφέρει προσωπικά από τις επιπτώσεις του.

Shane Hobel, που διευθύνει το μάθημα άγριας φύσης στην αγροτική Νέα Υόρκη, είπε ότι υπήρξε ένα κύμα ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες του—όχι από αφοσιωμένους preppers που ζουν σε αποθήκες που περιβάλλονται από τουφέκια και κονσέρβες αλλά από γιατρούς, δικηγόρους, αρχιτέκτονες που κατοικούν στην πόλη. «Δεν έχω ακούσει ποτέ ανθρώπους τόσο απελπισμένους όσο τώρα, μπορείς να το ακούσεις στις φωνές τους», είπε ο Χόμπελ. «Εμφανίζονται όλοι με τον ίδιο φόβο, ότι οι προμήθειες τροφής και νερού θα τους προβληματίσουν, ότι θα πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις δεξιότητες. Όλα είναι ασταθή από το κλίμα μέχρι την πολιτική μέχρι τη θρησκεία, μέχρι όλα αυτά», πρόσθεσε.

Ο Χόμπελ, που φοράει μια μακριά, γκρίζα αλογοουρά, έχει έκανε μια εκλεκτική ζωή: κάποτε ήταν κασκαντέρ και εκπαιδευτής μοτοσικλετών και τώρα ως σεληνόφωτα τόσο ως ιδιωτικός ερευνητής όσο και ως σύμβουλος επιβίωσης για την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία (κάποτε βοήθησε στον εντοπισμό δύο πάνθηρων που δραπέτευσαν σε μια κοντινή κομητεία). Βασίζεται στην κληρονομιά και την εκπαίδευση των ιθαγενών της Αμερικής για τα μαθήματα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει εκτελέσει μια ποικιλία προγραμμάτων επιβίωσης από την ιδιοκτησία του, μια σφήνα 90 στρεμμάτων γης λίγα μίλια ανατολικά του ποταμού Hudson και κοντά στο μονοπάτι των Αππαλαχίων. Ένα φημισμένο πρώην στέκι μαφιόζων – μια καμένη καταφύγια βρίσκεται κοντά στο κάμπινγκ – η γη περιέχει πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια που ο Χόμπελ θεωρεί πολύ κρύα και μολυσμένα από μούχλα για να τα κατοικήσει. Αντίθετα, έχει περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια ζώντας σε μια μικρή σκηνή.

«Είμαι το μόνο άτομο που ξέρω που θα τα έβαζε με αυτά τα σκατά. Όλοι όσοι ξέρω λένε, «Σέιν, δεν ξέρω πώς στο διάολο το κάνεις αυτό, φίλε», είπε ο Χόμπελ, ο οποίος κατηγορεί τις αθετημένες υποσχέσεις των επενδυτών να μετατρέψουν το ακίνητο σε ένα είδος γήινου κέντρου, με περμακαλλιέργεια και μελισσοκομία. , καθώς και τα μαθήματα άγριας φύσης.

Ο Χόμπελ υπολογίζει ότι ξοδεύει περίπου 18.000 δολάρια για φαγητό σε πακέτο το χρόνο, επειδή δεν έχει ψυγείο και πρέπει να ρίχνει μεγάλα δοχεία με νερό πάνω του ως γρήγορο ντους. Οι χειμώνες είναι ιδιαίτερα σκληροί.

Το βράδυ πριν ξεκινήσει σοβαρά το μάθημα της ερημιάς, αρκετοί συμμετέχοντες έστησαν σκηνές σε μια χορταριασμένη περιοχή κομμένη στο mugwort, μια υποτυπώδη κουζίνα που βασίζεται σε καλύβα κοντά. Τα αστέρια θαμπώθηκαν και οι δεντροβάτραχοι τριγύρισαν. Αρκετοί από αυτούς που συμμετείχαν είπαν ότι το έκαναν απλώς για να νιώσουν πιο κοντά στη φύση, για να συνδεθούν με κάτι που χάνεται στη ζωή στην πόλη. Άλλοι, όμως, έβλεπαν μια μελλοντική καταστροφή. «Αν συμβεί το χειρότερο, αυτές οι δεξιότητες θα σας δώσουν τουλάχιστον χρόνο για να μάθετε τι να κάνετε στη συνέχεια», σκέφτηκε ο Dan, ένας γενειοφόρος εργαζόμενος στον τομέα της πληροφορικής.

Μια μεγαλύτερη ομάδα περίπου 30 ατόμων έφτασε το επόμενο πρωί για να συγκεντρωθεί σε ένα είδος ρουστίκ υπαίθριας τάξης που είχε στήσει ο Χόμπελ ανάμεσα στα δέντρα. Καθώς έφτασαν οι συμμετέχοντες, ο Χόμπελ, ο οποίος είπε ότι έχει κληρονομιά Algonquin και του δόθηκε το όνομα “White Feather” από έναν ιθαγενή Αμερικανό πρεσβύτερο όταν ήταν νεότερος, φύσηξε σε ένα ξύλινο φλάουτο ως καλωσόρισμα.

Εξήγησε ότι οι πρόγονοί μας μας παρέδωσαν διάφορες δεξιότητες στην ύπαιθρο, αλλά ότι τις έχουμε ξεχάσει σε μεγάλο βαθμό μέσω του μοντέρνου τρόπου ζωής μας. «Είμαστε πρωτόγονοι άνθρωποι που ζούμε σε μια περίπλοκη εποχή», είπε ο Χόμπελ. «Λοιπόν, είμαστε στον πραγματικό κόσμο τώρα!»

Τις επόμενες ώρες, ο Χόμπελ διδάσκει στην ομάδα πώς να κατασκευάσει μια «καλύβα συντριμμιών», ένα καταφύγιο σαν χωνί κατασκευασμένο από κλαδιά και καλυμμένο με φύλλα που παρέχουν ένα μέρος για ύπνο στο δάσος. Κάθε τόσο, ο Χόμπελ σταματούσε για να γαυγίσει “γκρίζος σκίουρος!” ή «δρυοκολάπτης με στοίβα!» σε ανταπόκριση στις εκκλήσεις που έκαναν ζώα ανάμεσα στα δέντρα.

Υπάρχουν επίσης συμβουλές για το πώς να χτίσετε φωτιές, με αποκορύφωμα ένα τεστ όπου ο καθένας πρέπει να βάλει μαζί ένα σωρό κλαδιά και κλαδιά και να δει αν ανάβει από ένα μόνο σπίρτο. Τα δικα σου Κηδεμόνας ο ρεπόρτερ κατασκεύασε ένα είδος πλέγματος ξύλινης καμπίνας από ραβδιά που έμοιαζε επιφανειακά εντυπωσιακό αλλά έσκαγε σε ένα θλιβερό αντίκλημα μόλις άναψε. «Αν έπιανε, θα είχες τα καύσιμα για να πάει για λίγο», προσφέρθηκε ο Χόμπελ, φιλανθρωπικά.

Η μέρα ολοκληρώνεται με μερικές δεξιότητες με μαχαίρια, σκάλισμα ραβδιών για να γίνουν παγίδες, ο Χόμπελ δείχνει όλους τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μαχαιρώνουν κατά λάθος και διαμαρτύρεται για τη μη ρεαλιστική φύση των σόου επιβίωσης, όπως Alone και Man vs Wild. «Αυτές οι εκπομπές είναι ανοησίες!» αυτός είπε. «Θα έπρεπε να είναι άνθρωπος με άγρια, όχι εναντίον άγριας φύσης».

Υπάρχει μια αίσθηση συντροφικότητας και σκοπού στην ομάδα. Η Simonsen είπε ότι εάν έπρεπε να φύγει από τη Νέα Υόρκη, ιδανικά σε μια οικογενειακή φάρμα στο Όρεγκον, οι νέες δεξιότητες θα βοηθούσαν. «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να το μάθουν αυτό», είπε.

Είναι απίθανο ότι 8 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να φύγουν από τη Νέα Υόρκη για να δημιουργήσουν μια βουκολική ζωή στο δάσος, φυσικά. Η ετοιμότητα για καταστροφές στις ΗΠΑ συχνά πλαισιώνεται γύρω από ιδέες για το go bag και τη συσσώρευση τροφής και νερού, αλλά η κλιματική κατάρρευση είναι σε μεγάλο βαθμό μια δοκιμή των συστημάτων που υπάρχουν και όχι ενός ατόμου. ικανότητα να αψηφά το χειρότερο.

Τέσσερις ημέρες πριν από την πορεία στην ερημιά, μια καταρρακτώδης βροχόπτωση στο Τζάκσον του Μισισιπή, άφησε 150.000 ανθρώπους χωρίς ασφαλές πόσιμο νερόμια κατάσταση που προκαλείται από ανεπαρκείς υποδομές σε μια εποχή που οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και η υπερβολική ζέστη πιέζουν αμείλικτα τα αδύνατα σημεία και τη συστημική παραμέληση.

Λίγες μέρες μετά το τέλος του μαθήματος, μια μεγάλη διακοπή ρεύματος στην Καλιφόρνια αποφεύχθηκε ελάχιστα μόνο μετά από ένα απελπισμένο μήνυμα κειμένου εστάλη στους κατοίκους από την πολιτειακή κυβέρνηση, καλώντας τους να μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω καύσωνα ρεκόρ.

«Το να μάθεις να ανάβεις φωτιά είναι μια χρήσιμη ικανότητα και το να έχεις επιπλέον νερό στο χέρι είναι επίσης καλό», είπε η Samantha Montano, ειδικός στη διαχείριση έκτακτης ανάγκης. «Αλλά στο Τζάκσον, για παράδειγμα, κοιτάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ασφαλές νερό. Ο Φλιντ είναι ένα άλλο ακραίο παράδειγμα αυτού. «Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε αρκετό νερό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως το πρόβλημα δεν είναι επιλύσιμο σε ατομικό επίπεδο. Το πρόβλημα έχει τις ρίζες του σε κακές πολιτικές αποφάσεις εδώ και δεκαετίες».

Ο Μοντάνο είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν βρίσκονται στο σημείο» της κατάρρευσης του συστήματος από την κλιματική αλλαγή ή άλλες πιέσεις και ότι θα είναι η κοινωνική δράση και όχι η ικανότητα να ζει κανείς στο δάσος που θα διατηρήσει αυτό το status quo.

«Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι με τους οποίους οι δράσεις και οι πολιτικές μας μπορούν να παρέμβουν στις κλιματικές επιπτώσεις – αν ο καθένας λαμβάνει μόνο ατομικές αποφάσεις για τον εαυτό του, δεν θα είναι αίσιο τέλος για τους περισσότερους ανθρώπους», είπε. «Εάν συνεργαστούμε και προστατεύσουμε τα συστήματα από την κατάρρευση, έχουμε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να αντέξουμε τη χειρότερη κλιματική αλλαγή».

Καθώς οι σκιές που πετάγονταν από τα δέντρα μεγάλωναν, η ομάδα του Χόμπελ εξακολουθούσε να δουλεύει επιμελώς πάνω σε παγίδες, με στόχο να θέσει την τέλεια σκανδάλη για έναν βράχο που θα συνετρίβη πάνω από ένα ανυποψίαστο ζώο του δάσους.

Η προπόνηση της ημέρας ήταν μεγάλη, ενημερωτική και αόριστα καθαρτική για τους συμμετέχοντες που ένιωθαν στενότητα, άγχος και αβοήθητη στη ζωή της πόλης. Ο ρεπόρτερ σας στο Guardian μπορεί τώρα να είναι σε θέση να κατασκευάσει ένα υποτυπώδες καταφύγιο και, αμέσως μετά, μια πυρκαγιά, αλλά θα χρειαστούν πολλά περισσότερα για να επιβιώσει, πόσο μάλλον να ευδοκιμήσει, εάν επιτραπεί να ξεδιπλωθεί η οικολογική κατάρρευση.

Leave a Reply