Όλο το Πουέρτο Ρίκο είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς ο τυφώνας Fiona χτυπά το νησί – Mother Jones

6
Όλο το Πουέρτο Ρίκο είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς ο τυφώνας Fiona χτυπά το νησί – Mother Jones

Τρεις άνθρωποι μέσα σε ένα σπίτι περιμένουν τη διάσωση από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Fiona στο Cayey του Πουέρτο Ρίκο. Stephanie Rojas/AP

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης: Εγγραφείτε δωρεάν Mother Jones Daily ενημερωτικό δελτίο και ακολουθήστε τις ειδήσεις που έχουν σημασία.

Ολόκληρο το νησί του Πουέρτο Ρίκο έχασε ρεύμα την Κυριακή λόγω του τυφώνα Φιόνα έπεσε στην ξηράχτυπώντας την επικράτεια των ΗΠΑ με έντονες βροχοπτώσεις και ριπές ανέμου άνω των 100 mph.

Αυτό είναι πάνω από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον τυφώνα Μαρία που σκότωσε μερικές χιλιάδες ανθρώπους εκεί και άφησε το νησί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μήνες. δεύτερο σε μήκος συσκότιση που τεκμηριώθηκε ποτέ παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν την Κυριακή εγκρίθηκε κήρυξη έκτακτης ανάγκης για το Πουέρτο Ρίκο, επιτρέποντας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παράσχει περισσότερη βοήθεια για την ανακούφιση από καταστροφές στο νησί. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων είπε ότι η καταιγίδα θα προκαλέσει «απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες και αστικές πλημμύρες σε όλο το Πουέρτο Ρίκο και την ανατολική Δομινικανή Δημοκρατία, μαζί με κατολισθήσεις λάσπης και κατολισθήσεις σε περιοχές υψηλότερου εδάφους». Στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές του Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με ο Washington Postορισμένα ποτάμια και ρέματα έχουν ήδη πλημμυρίσει σε κατοικημένες περιοχές.

Μετά τον τυφώνα Μαρία το 2017, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επικρίθηκε για αργή και ανεπαρκή απάντηση. Για εβδομάδες, οι άνθρωποι στο νησί ζούσαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και άντεχαν μεγάλες ουρές για να πάρουν φαγητό, νερό και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία ήταν όλα με δελτίο. ο συντριπτική πλειοψηφία του Πουέρτο Ρίκο, το σύστημα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο καταστράφηκε από εκείνη την καταιγίδα, και οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ζημιάς έχουν καθυστερήσει ακόμη και όταν οι κάτοικοι πίεζαν τους τοπικούς πολιτικούς και την κυβέρνηση των ΗΠΑ να βελτιώσουν τις προσπάθειες ανάκαμψης. Πέρυσι, η FEMA ανακοίνωσε ότι χορηγούσε 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην κρατική Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο, η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια, και φέτος η ομοσπονδιακή υπηρεσία είπε ότι θα διαθέσει άλλα 107 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει την υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού πιο αξιόπιστη.

Την Κυριακή, η Luma, η ιδιωτική κοινοπραξία που έχει τώρα συμβόλαιο για την επίβλεψη της μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πουέρτο Ρίκο, ζητείται «Υπομονή» καθώς οι υπεύθυνοι του εργάστηκαν για την αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί, κάτι που υπολόγισαν ότι θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Αλλά ακόμη και πριν ξεκινήσει η διακοπή ρεύματος, ο Abner Gomez, επικεφαλής δημόσιας ασφάλειας και διαχείρισης κρίσεων της κοινοπραξίας, προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους νευρικούς κατοίκους ότι η Φιόνα δεν θα ήταν τόσο κακή όσο οι προηγούμενες καταιγίδες: «Αυτή δεν είναι η Μαρία», είπε. σύμφωνα με στο CNN. «Αυτός ο τυφώνας δεν θα είναι η Μαρία».

Leave a Reply